GÜNDEM

TOROSLAR'DAN ANITKABİR'E, "ATA'YA SAYGI" İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

Haber Tarihi : 06/11/2020

TOROSLAR'DAN ANITKABİR'E, "ATA'YA SAYGI" İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

Toroslar Belediyesi'nin desteğiyle 550 kilometrelik yolu pedallayarak geçecek olan aralarında iki görme engelli sporcunun da olduğu 10 kişilik ekip, 10 Kasım günü Ata'nın huzurunda olacak.

Mersin Bisiklet Derneği'nin (MERBİSDER) üyeleri, Toroslar Belediyesi'nin "10 Kasım Ata'ya Saygı" etkinliği kapsamında Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Anıtkabir'e uğurlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından Ankara'ya yolcu edilen 2 görme engelli ve 2'si kadın 8 Co-Pilot, Mersin'den Anıtkabir'e 550 kilometre pedal çevirecek.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım günü Ata'nın huzuruna çıkacak olan 10 kişilik ekibin uğurlama töreninde; Atatürk'ün sevdiği şarkılar da dinletildi. Törene; sivil toplum kuruluşları, motosiklet ve klasik araba tutkunları ve birçok vatandaşlar katıldı.

"SAAT 19.38'DE YOLA KOYULDULAR"

Atatürk'ün ölüm yılı olan 1938'e vurgu yapmak amacıyla saat 19.38'i gösterdiğinde yola çıkan bisikletliler, Mersin'den Ankara'ya toplam 550 km pedal çevirerek "Pedala Engel Yok" diyecek. 5 gün sürecek olan yolculuk sonunda ekip, 10 Kasım günü Anıtkabir'e ulaşarak Atatürk'ün huzurunda olacak.

BAŞKAN YILMAZ'DAN BAYRAK TESLİM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende Başkan Yılmaz, MERBİSDER Başkanı Süleyman Uygun'a Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna ulaştırmaları için Türk Bayrağı teslim etti.

Dernek Başkanı Uygun’a Türk Bayrağını vererek, hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Yılmaz; "Sporcularımız, 550 kilometrelik uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkıyorlar. Ama bu parkuru Atamıza olan sevgi ve bağlılıklarıyla kolaylıkla aşacaklarına inanıyorum. Sporcularımızla gurur duyuyoruz ve her zaman yanlarındayız" dedi.

BAŞKAN YILMAZ; ATAMIZ BUGÜN ARAMIZDA OLSAYDI "AFERİN ÇOCUK" DERDİ

Uğurlama törenine gelerek destek veren tüm katılımcılara da teşekkür eden Başkan Yılmaz; "Böyle bir projenin Mersin'de var olmasından ve bu projeye katkı veriyor olmaktan dolayı mutluyuz. İki görme engelli ve 2 kadın pilotumuz da bu ekipte yer alarak Ankara'ya kadar pedal çevirecekler. Bu proje ile hem Atamıza olan sonsuz  sevgi ve saygımızı ortaya koymuş olacağız hem de engelli kardeşlerimizin, kadınların imkan verildiğinde neler başarabileceklerini göstermiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızda olsaydı ve bu beraberliğimizi, görseydi "Aferin çocuk" derdi. Bu vesileyle Cumhuriyetimizi kuran, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele eden, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, rahmetle, hürmetle anıyoruz" şeklinde  konuştu.

MERBİSDER Başkanı Süleyman Uygun ise geleneksel hale getirdikleri 10 Kasım Ata'ya Saygı etkinliğine destek veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek; "Geçen yıl da Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz'ın destekleriyle bu projeyi gerçekleştirdik. Bu yıl da 550 kilometre pedallayarak 10 Kasım'da Atamızın huzuruna çıkacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

20 YAŞINDAKİ DENİZ, YOLCULUK ÖNCESİ KATILIMCILARI DUYGULANDIRDI

10 kişilik ekip içerisinde yer alan 20 yaşındaki Deniz Topal, "Bu benim ilk uzun turum olacak. Bu yolculuğa 3 ay önce kaybettiğim babamın benimle gurur duyması için çıkıyorum. Keşke bugünleri görebilseydi. Atamızın huzurunda olmak benim için ayrı bir onur. Başkanımıza bize bu desteği verdiği için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"KALPLERDE ENGEL OLMASIN"

Görme engelli iki bisikletli de etkinliğe destek veren Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek; "Önemli olan kalplerde, zihinlerde engelin olmaması. Çok gururlu ve heyecanlıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, Mersin Bisiklet Derneği'nin üyelerini yolcu ederek, hayırlı yolculuklar diledi.