GÜNDEM

ARSLANKÖY'DE KURTULUŞ COŞKUSU

Haber Tarihi : 01/03/2021

ARSLANKÖY'DE KURTULUŞ COŞKUSU

BAŞKAN YILMAZ: "ARSLANKÖY, MİLLİ MÜCADELEDE ADINA YAKIŞIR BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERMİŞTİR"

Anadolu'da yazılan kurtuluş destanında imzası bulunan ve Mersin'de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Arslanköy, milli mücadele döneminde adına yakışır bir kahramanlık örneği göstermiştir. Burada Arslanköylü hemşehrilerimizin vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık sevgisi öne çıkmaktadır" dedi.

Milli Mücadele Ruhu Yeniden Yaşatıldı

Arslanköy Mahallesi Cumhuriyet alanında düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Tören alanında Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara lokum ikramı yapılırken, çocuk boyama kitabı ve kalpak da hediye edildi. Dönemin askeri kıyafetlerini giyen gençlerin de yer aldığı törende milli mücadele ruhu yeniden yaşatıldı.

Programın açılış konuşmasını Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz yaparak Arslanköy'de verilen kahramanlık destanını anlattı. Cengiz; "Köyümüz, tarihe altın harflerle ismini yazdırmıştır. Bize bu gururu yaşatan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi, kadını ve erkeğiyle kahraman köylülerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. 1 Mart Arslanköyümüzün kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun" dedi.

Başkan Yılmaz: "Çok Şükür ki Arslanköy Var, Çok Şükür Ki Anadolu'da Bir Sürü Arslanköy Var"

Duygulu anların yaşandığı törende Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Arslanköylü hemşehrilerinin 1 Mart Kurtuluş Gününü kutlayarak, Arslanköy'de yazılan destanın ve verilen mücadelenin bir özelliği olduğuna dikkat çekti.

Başkan Yılmaz; "Arslanköy'deki mili hareketlenme; İstanbul'dan, Ankara'dan ya da başka yerden yapılan bir çağrı ile değil, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmasıyla eş zamanlı olarak milletimizin, Arslanköylülerimizin içinden gelen milli refleks ve milli iradeyle başlatılmıştır. Bu açıdan Arslanköy'de verilen kurtuluş mücadelesi önemlidir. Eminim ki bugün de bayrağımız, vatanımız ve bağımsızlığımıza ilişkin her hangi bir tehdit karşısında Arslanköylü hemşehrilerimiz yine aynı milli iradeyle harekete geçecektir. Kurtuluş mücadelesinde can veren, kan veren, alın teri döken tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum. Çok şükür ki Arslanköy var, çok şükür ki Anadolu'da bir sürü Arslanköy var. Türk Milleti var oldukça, bayrağımız dalgalandıkça bağımsızlığımız, devletimiz ve milletimiz için hep birlikte mücadele etmeye hazırız ve hazır olacağız inşallah" şeklinde konuştu.

Kaymakam Şahin: "Ne Mutlu Bize Büyük Türk Milleti'nin Mensuplarıyız"

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de Arslanköy'ün düşman işgalinden  kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutlayarak; "101 yıl önce torunu olmaktan gurur duyduğumuz dedelerimiz, bu mücadelenin bir parçası olmuşlar ve bugünümüzü canları pahasına bize hediye etmişlerdir. Başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, mahalle sakinleriyle sohbet ederek bayramlarını kutladı.