GÜNDEM

TOROSLAR'IN ARSLANKÖY YAYLASINDAN, YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE KAYSERİ'YE KADAR UÇABİLİYORLAR

Haber Tarihi : 21/05/2021

TOROSLAR'IN ARSLANKÖY YAYLASINDAN, YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE KAYSERİ'YE KADAR UÇABİLİYORLAR

"Toroslar Belediyesi'nin Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması, Türkiye Genelinden Yoğun İlgi Gördü"

Mersin'in Toroslar ilçesi, pandemi sürecinde yamaç paraşütü tutkunlarının ilgi odağı oldu. Sporcular, 1453 rakımlı Arslanköy Yaylasının Yaylacık mevkiinden, Niğde ve Kayseri'ye kadar uçuş yapabiliyor.

Türkiye genelinden 50 sporcu, Toroslar Belediyesi'nin düzenlediği "19 Mayıs Gençlik Kupası Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması'nda" bir araya geldi, doğa ve rüzgarın tadını çıkardı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları kapsamında "19 Mayıs Gençlik Kupası Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması" düzenledi.

"Toroslar'ı, doğa ve spor turizminin merkezi yapacağız" diyen Başkan Yılmaz, Türkiye genelinden 5'i kadın olmak üzere 50 yamaç paraşütü sporcusunu ilçede ağırladı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılan yarışmaya katılan sporcular, Arslanköy'ün Yaylacık mevkiinde yamaç paraşütüyle hem bölgenin doğal güzelliğini keşfetti hem de 15-20 dakika havada kalarak rakipleriyle yarıştı.

Genel, kadınlar ve kulüpler klasmanlarında yarışan sporcular, uçuşun ardından Toroslar Kar Festivali alanına iniş yaptı.

Hava Sporları İl Temsilcisi Aydın: "Arslanköy, Yamaç Paraşütü Uçuşunda Türkiye'nin En Önemli Bölgelerinden"

Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Tecelli Aydın,  Toroslar İlçesi Arslanköy Yaylası'nın yılın her mevsiminde uçuş yapmaya elverişli bir bölge olduğuna dikkat çekerek, yamaç paraşütü sporuna sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti.

Aydın, ülkenin birçok ilinden sporcunun Toroslar'da uçuş yapmak için Mersin'e geldiğini belirterek; "Arslanköy, mesafe ve hedef yarışmaları için uygun bir bölge. Yarışmacılar, hedef inişi gerçekleştirdikleri için 15-20 dakika havada kalıyorlar. Mesafe dediğimiz uçuşlar için de 2-3 saatlik uçuşlar yapabiliyorlar. Arslanköy Yaylacık Tepesinden kalkış yapılarak Niğde ve Kayseri tarafına kadar da kuş uçuşu 5-6 saat uçabiliyorlar. Bölge, yamaç paraşütü yapılması için çok uygun ve elverişli bir yer. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a bize bu bölgeyi kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz de bu tür faaliyetlerin bölgenin kalkınması için çok önemli olduğunu dile getirerek, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları düzenlenen bir törenle verildi. Yarışmaya katılan tüm sporculara da madalya takdim edildi.

Başkan Yılmaz; "Toroslarımız, Doğal Güzellikleriyle Adeta Bir Cennet"

Türkiye genelinden yamaç paraşütü tutkunlarını Toroslar'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise yamaç paraşütü için Toroslar'ın tercih edilmesinin doğa sporlarının gelişmesi için de önemli olduğunu söyledi.

İlçede yamaç paraşütünün daha fazla ilgi görmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz; "Toroslarımız, tarihiyle, kültürüyle ve doğal güzellikleriyle adeta bir cennet. İlçemizin sahip olduğu bu güzellikleri turizme kazandırmak amacıyla her alanda projeler üretiyor ve doğa sporlarının yaygınlaştırılması için çaba gösteriyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları kapsamında düzenlediğimiz yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyor,  dereceye girenleri tebrik ediyorum" dedi.