GÜNDEM

TOROSLAR’DA ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

Haber Tarihi : 04/04/17

TOROSLAR’DA ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

Toroslar Belediyesi ve Toroslar Kaymakamlığı’nın düzenlediği bir programla; vatanımız için canını feda etmiş tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu.

  Arpaçsakarlar Mahallesi Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen programda, dualar edilerek, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Programa;  Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, şehit ve gazi yakınları ile  çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran Tilavetinin ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,  tarih şuurunu ve milli değerlerimizi genç nesle unutturmamak amacıyla çalıştıklarını belirterek: “Emperyalist güçler, bu coğrafyada yaşayan insanlarımıza ve toplumumuza bir şeyleri unutturmak istiyorlar. Bunlardan biri de tarihi şuurumuz ve milli değerlerimizdir. Bu değerleri boşalttığınız zaman maddenin ve materyalin peşinde koşan bir toplum olursunuz. Böyle bir toplumu yıkmak da çok kolaydır. Bunlara inat bu değerlerimizi yarınlara taşımak için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tuna: “Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Özellikle Osmanlı’nın gerileme döneminde yurt işgal altında. Ekonomik anlamda zayıf bir halk. Bir devlet ve o devletin toprakları işgal altında. Bölgemizde Fransız ve Ermeniler tarafından işgal edilmiş. Bir kahraman çıkmış; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk.Öncesinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini yakmış ve ardından Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle halkı bütünleştirerek yerelde kuvayi milliye hareketinin başlamasını sağlamış. Şehrimiz de bunlardan bir tanesi. Atalarımız birlik olarak vatan toprağını düşman işgalinden kurtarmışlar. Biz de Toroslar Belediyesi olarak milli değerlerimize her zaman sahip çıkıyor, geçmişten geleceğe atalarımızı, Yusuf Gençleri, Fikri Mutluları, Ali Demirtaşları, Yanparlı Hüseyinleri, Teğmen Eminleri genç neslimizin belleklerine kazımaya çalışıyoruz. Emparyalist güçlere inat atalarımızın bize emanet ettiği bu topraklara her zaman sahip çıkacağız. Çanakkale’deki inanmışlığın ve birliğin olduğu gibi bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız .Bu  vatan coğrafyası ilelebet payidar kalacaktır. Allah bir daha bu millete Kurtul mücadelesi ve İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu vesileyle bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ise vatanın kolay kazanılmadığını belirterek: “Her toprağında şehit kanı olan bu ülke, bu vatan kolay kazanılmadı. Vatan toprağımız, atalarımızın ve hepimizin göstermiş olduğu milli mücadeleyle kazanılmıştır. Bu vesileyle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, şehit yakınlarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyorum”