GÜNDEM

“ATA TOHUMLARI” TOROSLAR’DA HAYAT BULUYOR

Haber Tarihi : 08/06/2022

“ATA TOHUMLARI” TOROSLAR’DA HAYAT BULUYOR

“Toroslar Belediyesinden Sürdürülebilir Tarım Atağı”

“Üreten Toroslar” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi, ilçenin yüksek kesimlerinden topladığı ata mirası tohumları, koruma altına aldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yaptıkları bu çalışma ile ata tohumlarının uzun vadede gelecek nesillere ulaşmasını, korunmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Atalarımızdan bugüne kadar gelen, herhangi bir işleme tabi tutulmamış yerli ve doğal olan tohumlar, Toroslar’ın bereketli topraklarında hayat buluyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; ata tohumlarından elde ettiği sebze fidelerini, Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisi’nin Engelsiz Tarım Bahçesinde toprakla buluşturdu. Bu fidelerden alınan sebzelerden yeniden tohum elde edilecek.

Başkan Yılmaz; “Amacımız, Sürdürülebilir Tarım”

Belediye, alternatif tarım ile ilgili AR-GE çalışmalarına devam ederken, bir yandan da sürdürülebilir tarım ile ata tohumlarına sahip çıkıyor.

Sürdürülebilir tarımın önemine değinen Başkan Yılmaz; “Çünkü bu tohumlar, atalarımızdan bizlere miras kaldı. Herhangi bir işlem görmeden günümüze kadar gelen bu doğal tohumları korumaya aldık ve çoğaltıyoruz. Daha sağlıklı nesiller yetişsin istiyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz, tarım kenti Toroslar’da ürün çeşitliliğinin artırılmasından yana olduklarını ve bu konuda çiftçileri her zaman desteklemeye devam edeceklerini de belirterek; “Pandemi, bizlere tarım sektörünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Gıda ve su, stratejik bir ürün. Toprağımıza, suyumuza, üretimimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.