GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÖĞRETMENLERE ÖZEL KUTLAMA

Haber Tarihi : 25/11/2022

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÖĞRETMENLERE ÖZEL KUTLAMA

Eğitimcilerin Onuruna Düzenlediği Yemekte En Genç ve En Tecrübeli Öğretmene Plaket Takdim Eden Başkan Yılmaz, Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü Kutladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenleri akşam yemeğinde buluşturdu.

Eğitim ve öğretime her zaman desteklerini sunan Başkan Yılmaz’a, programda öğretmen eşi Meltem Yılmaz da eşlik etti.

Öğretmenlerin birlik ve beraberlik içerisinde doyasıya eğlendiği geceye; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, Toroslar KAÇEP Başkanı Nilüfer Temiz, AK Parti Toroslar Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden, okul müdürleri, öğretmenler ve eşleri katıldı.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYORSUNUZ”

Öğretmenlerle tek tek sohbet eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak bu kıymetli mesleğin bir parçası olan tüm öğretmenleri tebrik etti

Başkan Yılmaz, 24 Kasım tarihini hiçbir zaman unutmadıklarını ve takvimlerinde her zaman işaretli olduğunu dile getirerek; “Siz değerli öğretmenlerimiz, geleceğimizi tasarlıyorsunuz. Sizin performansınız, geleceğimizin ne kadar güzel olacağını ve gelecek nesillerin ne kadar güçlü olacağını belirliyor. Bu açıdan da son derece önemli bir meslek icra ediyorsunuz” dedi.

“Öğretmen çocuğu, öğretmen eşi, iki çocuğu eğitim gören bir veli, Toroslar Belediye Başkanı ve bir vatandaş olarak Öğretmenler Gününüzü kutluyorum” diyen Başkan Yılmaz; “Sizleri seviyor ve saygı duyuyoruz. Bizim öğretmenlerimiz olduğunuz için, çocuklarımızı eğittiğiniz ve geleceğimizi şekillendirdiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlerimiz mutlu olursa çocuklarımızın daha iyi eğitim alacağını düşünüyorum. Eğitimin önemi ve eğitimden aldığımız sonuçlar ortaya çıktıkça özlük haklarınızla ilgili durum da daha iyi olacaktır. Hep beraber Toroslarımıza, Mersinimize, ülkemize ve devletimize hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİNDE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR KENTİZ”

Daha sonra söz alan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise Mersin olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde Türkiye genelinde çok özel ve güzel bir durumda olduklarını belirterek, eğitim ve öğretime sunduğu desteklerinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca; “Örnek gösterilen ve model alınan bir iliz. Bu emeği bizlerle veren, yavrularımızı hayata hazırlayan ve bizlerle mesai paylaşan bütün meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel Mersin akşamında bizleri bir araya getirdiği için Atsız Afşın Yılmaz Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Başkanımız, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde her zaman yanımızda, yaptığımız projelerimizde desteğini her zaman hissediyoruz. Eğitim camiamız adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“TOROSLAR’DA BÜYÜK BİR EĞİTİM ORDUSU GÖREV YAPIYOR”

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de konuşmasında Mersin’in çok büyük bir öğrenci ve öğretmen kenti olduğuna dikkat çekti.

“Toroslar olarak 74 bin 149 öğrencisiyle, 135 okuluyla ve yaklaşık 5 bin öğretmeniyle büyük bir eğitim ordusuyuz” diyen Kaymakam Çenet; “Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, eğitime gönülden destek veren bir arkadaşımız. En son Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güzel bir kütüphaneye hep birlikte imza attık. İnşallah önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Bu yardımlaşma, dayanışma artarak devam ettikçe biz de yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı çok daha emin adımlarla geleceğe hazırlarız. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ederim” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE DUYGULANDIRAN PLAKET

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, programa katılan Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde görev yapan en genç öğretmen Gizem Nur Aydın ile en tecrübeli öğretmen olan Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Reşit Çimen’e, protokol üyeleriyle birlikte plaket ve çiçek takdim ederek, Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Yılmaz tarafından kaleme alınan ve ilçede görev yapan tüm öğretmenlerin isimlerine özel olarak hazırlanan mektuplar da tek tek kendilerine ulaştırılırken, programa katılan öğretmenlere de mektupları takdim edildi.

Program, hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.