GÜNDEM

TOROSLAR, MİRAÇ KANDİLİ GECESİNDE, DEPREMDE VEFAT EDEN VATANDAŞLAR İÇİN İLÇEDEKİ TÜM CAMİLERDE MEVLİD OKUTACAK

Haber Tarihi : 17/02/2023

TOROSLAR, MİRAÇ KANDİLİ GECESİNDE, DEPREMDE VEFAT EDEN VATANDAŞLAR İÇİN İLÇEDEKİ TÜM CAMİLERDE MEVLİD OKUTACAK

“BAŞKAN YILMAZ’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI”

Toroslar Belediyesi, bu gece idrak edeceğimiz mübarek Miraç Kandili’nde deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için tüm camilerde Mevlid-i Şerif okutacak.

Toroslar İlçe Müftülüğü ile birlikte gerçekleştirilecek Kandil programı, saat 19.00’da düzenlenecek. Kent protokolü de Akbelen Mahallesi’nde bulunan Hz. Hamza Camii’ndeki programa katılacak.

Kahramanmaraş merkezli çevre illeri etkileyen ve Türkiye’yi yasa boğan depremde vefat edenler dualar ile anılacak. Kandil programında vatandaşlara Toroslar Belediyesince helva, lokma ve kandil simidi de ikram edilecek.

“Rabbim, Ülkemizi Tüm Felaket ve Afetlerden Korusun”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm hemşehrilerinin ve İslam Alemi’nin kandilini kutladı.

Miraç gecesinin milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğin özellikle bu zorlu süreçte çok önemli olduğunu belirterek; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen mübarek Miraç Kandili’nde, ülkemizin bekası, afetlerin son bulması, milletimizin sağlık ve huzuru için dua edelim” dedi.

Başkan Yılmaz; “Ülke olarak yüzyılın en büyük depremini yaşadık. Ülkemize, milletimize geçmiş olsun. Dayanışma içerisinde el ele, gönül gönüle vererek, yaraları hep birlikte saracağız inşallah. Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.  Bizler de feyiz ve bereketin arttığı bu geceyi manevi ve güzel duygular eşliğinde değerlendirmeliyiz. Rabbimizden dileğimiz ülkemizi her türlü afetten korumasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu mübarek gecenin milletimiz ve İslam alemi için başta sağlığa, huzura, birliğe ve barışa vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimin Miraç Kandili mübarek olsun” diye konuştu.