GÜNDEM

TOROSLAR’DA YÜZME KURSLARI BAŞLADI

Haber Tarihi : 15/06/17

TOROSLAR’DA YÜZME KURSLARI BAŞLADI

Toroslar Belediyesi’nin; 2017 yılı yaz spor okulları kapsamında açtığı yüzme kursları başladı.

Çukurova Mahallesi’nde 18 bin metrekare alan üzerinde hizmete sunulan Toroslar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen temel yüzme eğitimlerinin ilk etabına yaklaşık bin 500 çocuk kayıt yaptırdı.

7-18 yaş aralığında olanların faydalandığı yüzme eğitimleri, alanında uzman yüzme antrenörleri eşliğinde;  Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 3 dönem olacak şekilde hafta içi Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri düzenlenecek.

 09 Eylül’e kadar sürecek olan yüzme kurslarıyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurslara gösterilen ilginin memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyledi.

Amaçlarının, Toroslar’da yüzme sporunu yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Başkan Tuna; “İki yıl önce hizmete sunduğumuz olimpik yüzme havuzumuzda bugüne kadar 10 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Bu yıl da yüksek bir katılımla çocuklarımıza  yüzme öğretmeyi hedefliyoruz. Bu kurslarla; Toroslar Belediyesi olarak hem çocuklarımızın eğlenceli ve verimli bir şekilde yaz tatilini değerlendirmelerini sağlıyor hem de boğulma riskiyle karşı karşıya gelinen sulama kanallarına girmelerine engel oluyoruz. Fiziksel olarak da çocuklarımızın gelişimlerini olumlu yönden etkileyen bir spor dalı olan yüzme ile  ruhen ve bedenen sağlıklı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Havuz ve çevresinde hijyenik şartlara büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, yüzme kursuna katılacak kursiyerler için servis imkanı da sunduklarının bilgisini verdi.

 Öte yandan  kurslara kayıt yaptırmak isteyenler ise; belediye veznelerine yatıracakları 30  TL ücretin dekontu ile birlikte kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğraflarıyla Çukurova Mahallesi’nde bulunan Olimpik Yüzme Havuzundaki Toroslar Belediyesi Spor İşleri Koordinatörlüğüne başvurularını yapabilirler ve bunun yanı sıra tesisin; 0324 324 18 65 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilirler.