GÜNDEM

BAŞKAN TUNA, HAREKATIN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Haber Tarihi : 19/07/17

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında; yavru vatan KKTC’nin ülkemiz açısından önemine değinen Başkan Tuna, 20 Temmuz’un insanca yaşama hakkına sahip Kıbrıs Türklerinin varlığının dünyaya ilan edildiği gün olduğunu vurguladı.

Kıbrıs’ın; küresel ve bölgesel politikalar bağlamında değerlendirildiğinde Avrupa, Asya ve Afrika arasında doğrudan stratejik bağlantıları bulunması nedeniyle uluslararası dengede önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna, 20 Temmuzla birlikte Türk Milleti’nin tarihe bir kez daha damgasını vurduğunun altını çizdi.

KKTC Kurucu Lideri ve ilk Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş ve yol arkadaşlarının bu önemli Ada’da Türk’ün varlığını sürdürmek için büyük mücadeleler verdiklerini de hatırlatan Başkan Tuna, Kıbrıs’ın ülkemizin güvenliği açısından da yüksek bir değere sahip olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Tuna; ülkemize 65 kilometre uzakta bulunan Kıbrıs’ın; Türk Boğazları ve Süveyş Kanalı’nın emniyeti, Ortadoğu petrolleri ve petrol nakliyatının kontrolü, Ada çevresinde bulunan zengin doğalgaz ve petrol yatakları nedenleriyle stratejik, jeopolitik ve ekonomik yönden ülkemiz için hayati önem taşıdığını vurguladı. KKTC’nin, Türk Milleti’nin tarihinde de önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna, tarihi öneme sahip bu yerde verilen mücadeleleri genç nesillere aktarmaya çalıştıklarını belirtti. Bu nedenle Mustafa Kemal Mahallesi’nde 17 bin metrekarelik bir alanı düzenleyerek Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi haline getirdiklerini vurgulayan Başkan Tuna, belediye olarak kalabalıkları millet yapan değerlere sahip çıkmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Park içerisinde kuvvet komutanlıkları tarafından hibe edilen Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan askeri malzemelerin yer aldığını hatırlatan Başkan Tuna, parkta ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı’nda önemli başarılara imza atan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, şehit pilot Yüzbaşı Cengiz Topel ve merhum Dr. Fazıl Küçük’ün heykelinin de yer aldığını ifade etti. Belediye Başkanı Hamit Tuna: "Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bu değerler ise, dilidir, bayrağıdır, milli kültürüdür, tarih şuurudur, maneviyatıdır ve misak-i milli sınırları içerisinde çizilmiş ve her noktasında şehit kanı bulunan vatan toprağıdır. Bu değerleri gelecek nesillere aktarabilmek adına birçok önemli projeye imza attık. Bunlardan bir tanesi de Mustafa Kemal Mahallemizde oluşturduğumuz Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi. Bu alanda Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan askeri malzemeleri sergileyerek hem savaşın ne denli kötü bir şey olduğunu hem de tarihimizi genç nesillerimize aktarmak istiyoruz. Parkımızın yapılmasında bize katkı sunan tüm kuvvet komutanlıklarımıza ve yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ülkemizin vatanlaşmasında canlarını feda eden başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnetle anıyor, halen hayatta bulunan gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.