GÜNDEM

TARIM FUARI’NDA, TOROSLAR’IN STANDINA YOĞUN İLGİ

Haber Tarihi : 22/02/18

TARIM FUARI’NDA, TOROSLAR’IN STANDINA YOĞUN İLGİ

Mersin’de tarım ve hayvancılığı geliştirmek adına hayata geçirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla çiftçi ve girişimcilere umut olan Toroslar Belediyesi, 13.Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini aldı.

22-25 Şubat  tarihleri arasında, Yenişehir CNR EXPO Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek fuarda stant açan Toroslar Belediyesi; belediye fidanlığında yetiştirdiği ve başarılı sonuç aldığı alternatif tarım ürünleriyle ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

Sektörün tüm dinamiklerini buluşturan fuarın açılış programına katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, fuarda vatandaşlarla yakından ilgilenirken, tarım malzemeleri ve araçlarının sergilendiği stantları da gezerek, bilgiler aldı.

İl nüfusunun yüzde 70’inin tarımla uğraştığı Mersin’de tarım ve hayvancılık fuarının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak bu yıl da fuarda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

  İlçedeki çiftçileri yeni ürünler üretmeye teşvik etmek ve yeni ufuklar açmak amacıyla başlattıkları Alternatif Tarıma yönelik Ar-Ge çalışmalarını fuarda açtıkları stantta sergileyerek, tanıttıklarını belirten Başkan Hamit Tuna; “Allah’ın bütün güzelliklerini barındıran bu kentimiz, çok verimli topraklara sahip. Kentimizde yetişen ürünlerin dışında Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyemizde değişik ürün motifleri üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu fuarda, alternatif tarım çalışmalarımızı ve dünden bugüne kullanılan tarım aletlerini sergiliyoruz. Üretimden ve özellikle az yerden çok ürün alınabilecek ürünlerden yanayız. Ar-Ge birimimizde de ürettiğimiz bu ürünleri çiftçilerimize öğretmek suretiyle yeni ürün motiflerini bölgemizde ve şehrimizde üretmeye gayret ediyoruz. Artık tarım sektöründe Ata’dan kalma modelleri değil yüksek teknolojinin ışığındaki modelleri kullanmamız lazım. 13.Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı; çiftçiyle, teknolojiyi üreten sanayiciyi bir araya getiren, insanlara ufuk açan ve yeni vizyon kazandıran önemli bir organizasyondur. Kentimizde bu tür organizasyonların daha da artmasını temenni ediyoruz” dedi.

Toroslar Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlara; cezerye, portakallı kurabiye ve belediyenin bahçesinden toplanarak taze sıkılan portakal suyu ikramında bulunuldu.