GÜNDEM

Toroslar’da İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Haber Tarihi : 21/06/19

BAŞKAN YILMAZ, “HİZMETLERİMİZİ İNSAN ODAKLI YÜRÜTÜYORUZ”

Toroslar Belediyesi’nde, personele Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri verildi.

Belediye bünyesinde çalışan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları İsmail Hayırlı ve Fatma Sinem Akkurt ile Kurum Doktoru Uğurcan Üstündağ tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde verilen seminer, personelin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline yönelik sinevizyon eşliğinde düzenlenen eğitimde; meslek hastalıkları, çalışanların sağlık sorunları, erken tanının önemi, işe giriş muayenesi ile periyodik muayenenin düzenli olarak yaptırılması konuları üzerinde duruldu.

Doktor Üstündağ, “Bugüne Kadar Bilmediğiniz Bir Hastalığınız Olabilir”

İşe giriş muayenesinin önemi hakkında konuşan Kurum Doktoru Uğurcan Üstündağ, “İşe giriş sürecinde almış olduğunuz sağlık raporu bugüne kadar bilmediğiniz bir hastalığınız varsa onu öğrenmenize de yarar sağlar. 18 yaşında bile olsanız bilmediğiniz bir hastalığınız olabilir. Örneğin, tüberküloz hastalığının aileler kendilerinde ya da çocuklarında olup olmadığını bilemiyorlar. Siz bizden rapor almaya geldiğinizde sağlığınızla ilgili problem var mı ona bakıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hastalıkları, Meslek Hastalıkları ve İşle İlgili Hastalıklar olarak iki ayrı başlıkta ele alan Doktor Üstündağ, “İş yeri dışında geçirdiğiniz rahatsızlıklar meslek hastalığı olarak sayılmaz ama örneğin iş başında yediğiniz yemekten rahatsızlanırsanız bu meslek hastalığı olarak kabul edilebilir.” diye konuştu.

Başkan Yılmaz, “Personelimizin Sağlığı Bizim İçin Önemli”

Toroslar Belediyesi’nin çalışmalarını insan odaklı olarak yürüten bir kurum olduğuna dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da, “Çalışan her personelimizin sağlığı bizim için çok önemli. Personelimizin iş güvenliğini iyi bilmesi ve bu konuda bilinçlenmesi için hizmet içi eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 Başkan Yılmaz, aynı zamanda personelin iş güvenliği açısından yasal hak ve sorumluluklarını bilmeleri ve güvenli çalışma ortamlarında daha verimli çalışabilmeleri için bu eğitimlerin düzenli periyotta verilmeye devam edileceğinin de altını çizdi.