GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, ÖĞRENCİLERE KONFERANS VERDİ

Haber Tarihi : 15/07/19

“TÜRK MİLLETİ, 15 TEMMUZ’DA İSTİKLALİ’NE CANI PAHASINA SAHİP ÇIKTI”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen ‘Bilge Türk Yaz Eğitim Kampına’ katılan öğrencilere demokrası ve milli iradenin önemini anlattı..

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Başkan Yılmaz; 3 yıl önce FETÖ terör örgütünün savaş uçakları, helikopter ve tanklarla darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, Türk Milleti’nin tıpkı Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da da tek yürek halinde darbecilere gereken cevabı verdiğini söyledi.

Slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumuna MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin “Biliniz ki, 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiydi. Mondros’ta çerçevesi çizilip Sevr’de dayatılan imha planları 15 Temmuz’da yeniden gün yüzüne çıkarıldı.” sözleriyle başlayan Başkan Yılmaz, darbecilerin esas hedefinin milli iradeyi imha etmek olduğunu dile getirerek, tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz’da da hainlere karşı canını siper eden Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik ruhuyla demokrasiye ve Cumhuriyet’e sahip çıktığını söyledi.

Soru ve cevap şeklinde geçen konferansta gençlerle sohbet de eden Başkan Yılmaz, 15 Temmuz 2016’da düzenlenen hain darbe girişiminin Türk Milleti’nin azim ve kararlılığıyla püskürtüldüğüne dikkat çekerek; “‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varoluşunun temel dayanığını oluşturur. Milletimiz, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla sokaklara çıktı ve 15 Temmuz gecesi bir destan yazdı. Milli güçler bir araya geldiler. Tıpkı Çanakkale’de, İstiklal ve Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek oldu ve darbeyi durdurdular. Şehitlerimizin hepsi bayrak oldu ve kahramanlık destanı yazdılar. Ruhları şad olsun. Gazilerimize de hürmetlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Şanlı al bayramınızın gölgesinde huzur içinde yaşamayı nasip etsin” dedi.