GÜNDEM

TOROSLAR’A TEKSTİLKENT KURULUYOR

Haber Tarihi : 25/07/19

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde söz verdiği Tekstilkent projesini hayata geçiriyor.

Tekstil ve konfeksiyon firmalarının daha düşük maliyetle yatırım yapabileceği proje ile istihdam sayısında artış sağlanması ve Mersin ihracatının da arttırılması hedefleniyor. Projenin, fizibilite çalışmalarının devam ettiğinin bilgisini veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar’ın geniş arsalarını istihdam sahalarına çevireceklerinin altını çizdi.

“Kazanan Toroslar Olacak”

Tekstil sektörünün, yatırım maliyeti düşük, emek verilerek yapılan bir sektör olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Toroslarımız, arsa zenginliği yönünden Türkiye’deki sayılı İlçelerden bir tanesidir. Bu arsaları yatırımcıya açmak istiyoruz. Yatırıma uygun durumda olan arsalar üzerine kurulacak tekstilciler, mobilyacılar  ve sanayi siteleri gibi iş üretim alanlarıyla istihdamı arttırıp, bölgeye nitelikli yatırımcı kazandıracağız. Bu kapsamda kuracağımız ilk projemiz Tekstilkent olacak.” dedi.

 Tekstilkent’in, kapasite ve işlevsel açıdan da büyük bir yatırım olacağına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Ülke olarak en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi işsizlik. İşsizliğe çare bulacak, insanlarımızın hayatlarına dokunacağımız projeler yapmak istedik. Bu nedenle bu projemizi hemen uygulamak amacıyla alt yapı çalışmalarımıza başladık. Tekstil sektörünün Toroslar’da ve Mersinimizde gelişmesini, daha çok insanımızın çalışmasını sağlayacağız. Bölge dışından da daha çok yatırımcının bu alana çekilmesine vesile olarak, Toroslar’ı tekstil sektöründe cazibe merkezi yapacağız. Tüm Türkiye ve dünya burada üretim yapıldığını bilecek.” dedi.