GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ; “DÜNYA TURİZMİNDE BİZ DE VARIZ”

Haber Tarihi : 27/09/19

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı da olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tarih, kültür ve doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı bir coğrafyada yer alan Mersin’in önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Kentimizin kültür değerlerinin ön plana çıkarılarak hak ettiği değeri görmesi için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz, toplumda turizm bilincini geliştirmek ve iç turizmi canlandırmak.” dedi.

Bacasız sanayi olan turizmin ülke ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Yılmaz; “Turizm, dünyada hızla gelişen ve genişleyen sektörlerin başında gelmektedir.  Kentimizde turistik ziyaretlerin arttırılması ve başta kültürel miras olmak üzere değerlerimizin ziyaret edilmesi turizm kenti olmamızda büyük öneme sahip. Deniz, tarih ve kültürel miras anlamında dünya turizm kentlerine baktığımıza Mersinimizin geri kalan bir yanı olmadığını hepimiz biliyoruz. 321 kilometrelik sahil şeridiyle, önemli bir sahil kenti olan Mersinimizin, turizm çeşitliliğini zenginleştirerek güzelliklerini daha fazla duyurmamız, ön plana çıkarmamız gerekiyor. Kentimizde yatırım yapmak isteyen turizm paydaşlarımıza ve ziyaretçilere kapımız sonuna kadar açık. Mersinimizin özverili çalışmalarla hem Türkiye’de hem de dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Bu vesileyle kentlerin turizminin gelişmesinde katkı sağlayan herkese başarılar diliyor, Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.